ELECTION COMMISSION OF INDIA

NirvachanSadan, Ashoka Road, New Delhi-110001.

N0.4/2014/5DR-Vod. 2 Dated : 3" April, 2014

To

The Chief Electoral {)ffice%,
tharkhand,
Ranchi,

Sub:.  Star Campaigners- clarification.

Sir,

Please refer to your letter No. 1365 dated 24-03-2014. The points raised in your

letter are clarified as follows -

(i)

(ii)

{iii)

If the list of Star Campaigners is received either in the Commission or by the CEO
within the prescribed time limit { i.e. within seven days from the date of
notification for the election), it can be treated as substantial compliance with the
provisions of Explanation-2 unffer Section 77(1) of Representation of the People
Act, 1951. For calculating the period of 7 days, the date of issue of notification
may be excluded. It should, however, be noted that only the list of names
received from the Central office of the party shall be entertained.

A recognized National Party may give a common list of Star Campaigners for the

“whole country, a group of States, or State.wise for different States.

A recognized State Party can submit a list of 40 leaders for the State in which itis
recognized as a State Party. In the other States, where it is not recognized, the

party can submit a list of maximum of 20 leaders as Star Campaigners.

Yours faithfully,

%«&w~
(ASHISH CHAKRABORTY)
SECRETARY

Copy to the Chief Electoral Officers of all States and Union Territories.
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